Vindicater aangehouden

Een 20-jarige student is woensdag aangehouden omdat hij met een luchtbuks op een verenigingshuis van Vindicat heeft geschoten. Volgens de vereniging is de dader zelf lid van Vindicat.
Door Peter Keizer

De student schoot maandagavond op het huis, nadat hij onenigheid had gehad met een of meerdere bewoners. ‘Hij wilde verhaal halen’, vertelt een woordvoerder van de politie. ‘Daarbij sneuvelde een van de ramen van de woning.’

In een bericht dat Vindicat dinsdag op haar website plaatste, suggereert de vereniging dat de schutter zelf lid is van het corps.

Woensdagmiddag besloot een van de bewoners aangifte te doen van vernieling en bedreiging. ‘We zijn toen een onderzoek gestart en ongeveer een uur later konden we de verdachte aanhouden’, aldus de woordvoerder. De student heeft op het politiebureau meteen een verklaring afgelegd en kon daarna weer naar huis.

Straf

De politie rondt nu het dossier over de zaak af. ‘Daarna zullen we de gegevens naar het Openbaar Ministerie (OM) sturen. Dat zal zich buigen over wat voor straf hij krijgt’, zegt de politiewoordvoerder.

Volgens de politie staat het voorval los van de eerdere incidenten waarbij de vereniging de afgelopen weken in opspraak raakte.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties