Vindicat alert na dreiging

Behalve dat een aantal mensen expres tegen Mutua Fides heeft aangeplast, zijn de dreigementen die eind vorige week tegen Vindicat werden geuit, niet uitgevoerd. Wel heeft het bestuur alle leden gevraagd alert te zijn.
Door Joas de Jong

In een dreigbrief aan Vindicat die vorige week via een anonieme e-mail aan stadsblog Sikkom was gestuurd, werd gewaarschuwd dat er ‘iets’ zou gaan gebeuren. De auteur beklaagde zich over het kapitalisme, waarvan Vindicat het boegbeeld zou zijn.

Hij of zij wilde de sancties en waarschuwingen van de RUG en de gemeente kracht bijzetten, door een nachtelijke actie bij Vindicat-huizen. Wat voor actie, bleef onduidelijk.

De vereniging nam de bedreiging serieus, maar maakte zich geen grote zorgen, zegt abactis Danique Vreeburg. ‘We hebben die dag contact gehad met de politie en met Sikkom. Ook hebben we het bericht gecommuniceerd met de leden en hierin aangegeven dat we ons geen serieuze zorgen maakten, maar wel met de vraag of iedereen alert wilde zijn.’

Geürineerd

Dit weekend heeft een handvol personen wel geürineerd tegen het verenigingsgebouw. Vreeburg weet niet of de dreigementen hebben aangezet tot deze actie, of dat dit een gevolg is van de negatieve media-aandacht.

De vereniging ligt weer onder vuur, nadat bekend werd dat burgemeester Peter den Oudsten een bestuurlijke waarschuwing had opgelegd, omdat Vindicat niet wilde meewerken aan een politie-onderzoek.

Naar aanleiding hiervan heeft Vindicat een versnelde cultuurverandering doorgevoerd, om te voorkomen dat ze de deuren van Mutua Fides moeten sluiten.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties