Weer mishandeling bij Vindicat

Bij de politie is opnieuw aangifte gedaan van mishandeling bij studentenvereniging Vindicat. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil er verder weinig over kwijt.

De mishandeling gebeurde op 1 oktober, op de dag dat RUG en Hanzehogeschool bekend maakten dat Vindicat dit jaar geen accreditatie krijgt vanwege de lange lijst van incidenten binnen de vereniging. Een ervan was een mishandeling in 2017 die door het bestuur van Vindicat niet werd gemeld. Dat is wel verplicht.

Wel melding

Deze keer heeft de studentenvereniging wel melding gemaakt van het incident bij de Advies Commissie Introductietijden (ACI) en de politie. Voor zover bekend heeft het slachtoffer geen blijvende verwondingen overgehouden.

Vindicat krijgt dit studiejaar geen bestuursbeurs en mag niet aanwezig zijn bij officiële plechtigheden van de RUG en de Hanzehogeschool, omdat de cultuur bij de studentenvereniging onvoldoende is verbeterd. Vindicat liet toen weten dat ze ‘zeer teleurgesteld’ is en noemde de straf ‘onevenredig’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in