Weer mishandeling bij Vindicat

Bij de politie is opnieuw aangifte gedaan van mishandeling bij studentenvereniging Vindicat. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil er verder weinig over kwijt.

De mishandeling gebeurde op 1 oktober, op de dag dat RUG en Hanzehogeschool bekend maakten dat Vindicat dit jaar geen accreditatie krijgt vanwege de lange lijst van incidenten binnen de vereniging. Een ervan was een mishandeling in 2017 die door het bestuur van Vindicat niet werd gemeld. Dat is wel verplicht.

Wel melding

Deze keer heeft de studentenvereniging wel melding gemaakt van het incident bij de Advies Commissie Introductietijden (ACI) en de politie. Voor zover bekend heeft het slachtoffer geen blijvende verwondingen overgehouden.

Vindicat krijgt dit studiejaar geen bestuursbeurs en mag niet aanwezig zijn bij officiële plechtigheden van de RUG en de Hanzehogeschool, omdat de cultuur bij de studentenvereniging onvoldoende is verbeterd. Vindicat liet toen weten dat ze ‘zeer teleurgesteld’ is en noemde de straf ‘onevenredig’.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties