Geen taakstraf voor ex-Vindicater Wouter B.

Oud-Vindicatlid Wouter B. hoeft geen taakstraf van 240 uur te vervullen, maar moet wel een boete van 1000 euro betalen. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald. Volgens het hof is er geen sprake geweest van zware mishandeling.

Wouter B. werd eerder door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en 1000 euro boete wegens zware mishandeling van een medestudent.

De oud-Vindicater zette in 2016 in het pand van de studentenvereniging aan de Grote Markt zijn voet op het hoofd van een andere student, die daardoor mogelijk hersenletsel opliep en nog steeds wordt geplaagd door hoofdpijn en concentratieproblemen.

De zaak leidde tot veel ophef, ook omdat Vindicat dat jaar incident op incident stapelde. B. werd later door de studentenvereniging geroyeerd. Hij vertrok toen uit Groningen.

Niet met kracht

B. was het niet eens met het vonnis van de rechtbank en tekende hoger beroep aan. Hij heeft nooit ontkend dat hij een voet op het hoofd van het slachtoffer zette, wel dat hij dat met kracht deed – zoals hem werd verweten.

Het hof stelt dat er geen sprake is geweest van zware mishandeling, wel van eenvoudige mishandeling. Bovendien stelt het hof dat B. het slachtoffer niet alleen pijn heeft gedaan, maar ook dat hij hem heeft vernederd.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties