Universiteit wil vergoeding voor laptop en tablets afschaffen

Wat de RUG betreft krijgen medewerkers straks geen vergoeding meer voor een computer of tablet, maar krijgen ze die apparatuur van de universiteit uitgereikt.

Dat blijkt uit de memo ‘Hybride werken @ de RUG is here to stay’ die donderdag wordt besproken door de universiteitsraad. 

Laptopregeling

Nu is het nog zo dat medewerkers eens in de vier jaar een computer of tablet mogen declareren die ze zelf kopen. De universiteit hanteert minimumeisen waar de apparaten aan moeten voldoen en een maximum voor de kosten. 

Zo kan voor een tablet zo’n 260 euro worden gedeclareerd en voor een computer 500. Als een apparaat meer kost, betaalt de medewerker de rest. Op deze manier kan ook randapparatuur zoals een scherm, een webcam, een muis en een toetsenbord worden gedeclareerd.

Veiligheidsredenen

Maar het college van bestuur (cvb) wil dus dat daar ‘met name vanuit security- en beheersoverwegingen’ een eind aan komt. Er moet zo snel mogelijk een plan komen waardoor de laptopregeling afgeschaft kan worden. Het cvb stelt voor daartoe een werkgroep in te richten.

Wanneer de verandering daadwerkelijk in kan gaan, is nog onduidelijk. Om zelf computers en tablets uit te delen, moet de universiteit er eerst voldoende in huis hebben. Volgens de memo moet het plan daarom worden gekoppeld aan de aankomende aanbesteding voor werkplekapparatuur.

Engels

9 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties