UB ook open voor Hanze, dus het wordt druk tijdens tentamenweek

Openbare Bibliotheek sluit voor verhuizing

UB ook open voor Hanze, dus het wordt druk

Zijn jouw tentamens dit blok in de derde tentamenweek en studeer je graag in de UB? Zorg dat je er vanaf 2 november extra vroeg bent, want Hanzestudenten zullen er ook hun rust zoeken.
Door Giulia Fabrizi
22 oktober om 13:26 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
oktober 22 at 13:26 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

De Openbare Bibliotheek, een toevluchtsoord voor blokkende Hanzestudenten, sluit per 2 november haar deuren voor de verhuizing naar het nieuwe Forum. Aangezien de hogeschoolstudenten vanaf 4 november ook tentamenweek hebben, mogen zij in de derde tentamenweek van de RUG ook in de UB studeren.

Dat zal volgens UB-woordvoerder Frank den Hollander weinig problemen opleveren. ‘De toegangscontrole bij de poortjes om alleen RUG-studenten en -medewerkers binnen te laten duurt tot en met 1 november, dus dat overlapt elkaar niet’, licht hij toe. 

Extra controle

De eerste week van november is ook voor de RUG nog een tentamenweek, maar dat zou volgens Den Hollander niet veel uit moeten maken. ‘In de laatste week komen duidelijk minder studenten in het gebouw, terwijl de eerste weken juist druk zijn.’ Daarom begon de bibliotheek de extra controle deze tentamenperiode een weekend eerder dan normaal.

‘We bemiddelen zo een beetje’, licht Den Hollander toe. ‘We kunnen niet drie volle weken extra open blijven met bijbehorende weekenden. Dat heeft met beveiliging en geld te maken. We doen ons best om het op deze manier zo goed mogelijk te ondervangen.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties