Tientallen besmettingen bij Vindicat en Albertus (UPDATE)

Zes leden van Albertus en tientallen Vindicaters hebben recentelijk het coronavirus opgelopen. Albertus denkt dat dat is gebeurd tijdens een feest met negenhonderd mensen op de sociëteit, Vindicat zoekt nog uit wat de bron kan zijn.

Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn beide verenigingen weer open. Beide gebruiken Testen voor Toegang; leden mogen alleen naar binnen als ze zich vooraf laten testen op het coronavirus en aan de deur het bewijs van een negatieve test kunnen laten zien.

Ondanks het Testen voor Toegang liepen zes leden van Albertus vorige week het coronavirus op tijdens een feest op de sociëteit waar negenhonderd leden aanwezig waren.

Geen maximum

Ook bij Vindicat zijn naar schatting van rector Wessel Giezen tientallen mensen besmet. Sinds de versoepelingen zijn Vindicaters al meerdere malen met honderden leden tegelijk samengekomen, zegt hij. ‘Wij hebben geen maximum op het aantal mensen staan. Woensdag, donderdag en zaterdag was het druk, maar ook tijdens het voetbal op zondag. Dan hadden we tussen de zevenhonderd en duizend man binnen.’

Giezen zegt dat het nog niet vaststaat waar de besmettingen zijn opgelopen. ‘Dat hoeft niet bij een van die avonden te zijn geweest. Ik heb gisteren met de GGD gesproken en zij konden nog niet zeggen of de besmettingen in de sociëteit zijn opgelopen. Ze zijn nog bezig met het bron- en contactonderzoek.’

Dinsdagmorgen is hij begonnen met een ‘kleine inventarisatie’ om een beeld te krijgen van het aantal besmettingen binnen de vereniging.

Quarantaine

Of er bij Albertus meer besmettingen zijn, is nog onduidelijk. De nauwe contacten van de zes besmette personen zijn via bron- en contactonderzoek van de GGD benaderd. Hen is aangeraden om vijf dagen in quarantaine te gaan en zich op de vijfde dag te laten testen.

De vereniging heeft alle andere aanwezigen ook het dringende advies gegeven om zich na vijf dagen te laten testen. Verder heeft de vereniging in overleg met de GGD besloten met gebruik van Testen voor Toegang gewoon open te blijven.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties