Feringa Building: tien voetbalvelden collegezalen, labs en kantoren

Sinds de zomer van 2019 wordt er op Zernike gebouwd aan het nieuwe gebouw voor de Faculty of Science and Engineering: de Feringa Building.

In het complex, het duurste gebouw dat de RUG ooit liet bouwen, komen onder meer fysische, (bio)chemische en trillingsvrije labs, kantoor- en collegeruimtes. Het biedt plaats aan 1400 studenten en 850 medewerkers.

De Feringa Building komt in de plaats van Nijenborgh 4, dat nogal verouderd is. Het nieuwe gebouw, met een vloeroppervlakte van 64.000 vierkante meter (oftewel zo’n tien voetbalvelden), krijgt de vorm van drie aaneengeschakelde V-vleugels.

Het gebouw is vernoemd naar Ben Feringa die aan de Faculty of Science and Engineering (en in het huidige Nijenborgh 4) zijn Nobelprijswinnend scheikundig onderzoek verricht en waar ook Frits Zernike – naar wie de campus is vernoemd – in 1953 zijn Nobelprijs voor de natuurkunde won.

Lees ook:

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties