Tattoeages van een prei voor Preipop

Nee, het is geen groentefeest; Preipop is een gratis muziekfestival van studentenvereniging Cleopatra A.S.G. Komende donderdag en vrijdag vindt de dertiende editie plaats.
Door Joas de Jong

‘Het streven was een zo breed mogelijke line-up te verzinnen met vooral lokaal talent en ook wat gekke acts die je niet elke dag ziet’, zegt Lyan van der Velde van Cleopatra.

De headliner, The Dread Crew of Oddwood, komt uit de Verenigde Staten. ‘Ze toeren door Europa, dus hebben we ze een berichtje gestuurd of ze ook op Preipop wilden komen. Het is een typisch gekke act met piratenmuziek,’ lacht Van der Velde.

Acts die ook voor het festival naar de Kleine Pelsterstraat komen, zijn Electropoëzie, die gedichten voordraagt in combinatie met up-beat elektronische muziek, en singer-songwriter Esther de Jong, van wie de muziek een stuk melancholischer klinkt. De rest van de line-up bestaat uit DOR, Polycentric, Denote, FENN, Willie Darktrousers, Braque, Radio Esperanto, Money & The Man en The Mudd.

Prei

Preipop bestaat sinds 2007. Rond de naam heerst een hele ontstaansmythe. ‘Een groep leden had een keer besloten in badjassen met preien in de zakken naar de vereniging te gaan. Dat was toen een ding geworden binnen de vereniging en daardoor is het Preipop gaan heten,’ zegt Van der Velde.

Preipop is zelfs zo’n ‘ding’ binnen Cleopatra, dat de commissieleden tatoeages van preien hebben genomen. Er werd namelijk een veiling georganiseerd om wat duurdere artiesten te laten komen en voor het ‘onwaarschijnlijke’ geval dat er meer dan duizend euro werd opgehaald, beloofden de commissieleden een preitattoo te nemen.

Dat streefbedrag bleek niet zo onwaarschijnlijk. De studenten hielden woord en gingen naar de inktprikker. ‘Het is voor de meesten wel een groot deel van je studententijd’, zegt van der Velde. ‘Daarom vinden we het ook helemaal niet erg.’

Cleopatra heeft een playlist op Spotify gemaakt van de bands die optreden.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties