Studenten en medewerkers uit Oekraïne en Rusland weten noodfonds te vinden

Ongeveer twintig mensen hebben een beroep gedaan op het speciale noodfonds dat studenten en medewerkers uit Oekraïne, Rusland en Belarus ondersteunt.

Een deel van de aanvragen is meteen toegekend, volgens voorzitter Jouke de Vries van het college van bestuur. Voor anderen is de zaak ingewikkelder en moet nog nader onderzoek worden gedaan.

Daarnaast staat de RUG klaar om studenten en medewerkers uit met name Oekraïne op te vangen. Nu verblijven de meesten van hen nog in de grensregio’s, maar De Vries verwacht dat er steeds meer hun weg naar andere landen zullen vinden. ‘Wij zullen ons inspannen om behulpzaam te zijn aan medewerkers uit die landen, die hier willen werken.’

Dat is overigens niet altijd eenvoudig, benadrukt De Vries. Want er zijn nog allemaal regels waar de RUG zich aan moet houden. Wel verwacht hij dat dit landelijk zal veranderen. ‘Dat maakt het voor ons gemakkelijker.’

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in