Stroomstoring Harmonie verholpen

Door een stroomstoring waren er maandagochtend tijdelijk geen colleges mogelijk in het Harmoniegebouw. Inmiddels zijn de lessen weer hervat.
Door Peter Keizer en Sjef Weller

Maandagochtend zorgde een stroomstoring voor veel ongemak in de binnenstad van Groningen. Vooral bedrijven, woningen en universiteitsgebouwen in de buurt van de Kromme Elleboog werden getroffen.

Hierdoor zaten veel RUG-gebouwen een tijdje zonder stroom. Maar voor de meeste panden waren rond half negen de problemen verholpen. Het Harmoniegebouw, zo meldde de RUG op Twitter, bleef echter nog een tijdje gesloten.

‘Nog niet alles is weer opgestart’, verklaarde RUG-woordvoerder Jorien Bakker maandagochtend om een uur of negen. ‘De kantine in het Harmoniegebouw is wel al open, maar er zijn nog geen colleges.’

Veel studenten en medewerkers van de letteren- en rechtenfaculteit wachtten gelaten op het Harmonieplein totdat ze weer aan de slag konden. Om 11 uur werden de colleges hervat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in