Stroomstoring: Harmonie gesloten

Veel panden van de RUG in de binnenstad zijn maandagochtend getroffen door een stroomstoring. Er zijn voorlopig geen colleges in het Harmoniegebouw.
Door Peter Keizer

De storing heeft vooral gevolgen voor bedrijven, woningen en universiteitsgebouwen in de buurt van de Kromme Elleboog. Veel RUG-gebouwen zaten maandagochtend zonder stroom. Maar voor de meeste panden waren rond half negen de problemen verholpen. Het Harmoniegebouw, zo meldde de RUG op Twitter, blijft echter voorlopig gesloten.

‘Nog niet alles is weer opgestart’, verklaart RUG-woordvoerder Jorien Bakker. ‘De kantine in het Harmoniegebouw is wel al open, maar er zijn nog geen colleges.’

Het gebouw van de letteren- en rechtenfaculteit zal later vandaag wel weer openen. De RUG adviseert studenten om de website, de Facebookpagina en de Twitterfeed van de universiteit in de gaten te houden.

Netbeheerder Enexis meldt dat het nog tot in de loop van maandagochtend kan duren voordat alle problemen zijn opgelost.

UPDATE: De storing is opgelost, de colleges zijn om 11 uur hervat.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties