Storing Google-accounts op de RUG wordt stapje voor stapje opgelost (UPDATE)


De grootschalige storing van de functionele Google-accounts is naar verwachting dinsdagmorgen helemaal opgelost. Stap voor stap krijgen mensen nu al toegang, maar het kan zijn dat niet alle data meteen terug is.

Door de storing kunnen veel medewerkers van de RUG sinds maandagmorgen niet bij hun functionele Google-accounts (F-accounts, niet-persoonlijke accounts die vaak gedeeld worden met anderen).

Mensen kunnen daardoor niet bij e-mail, (gedeelde) drives en andere Google-diensten die normaal via dat account worden gebruikt.

Veel data

De accounts worden nu stap voor stap opnieuw beschikbaar gesteld. Ze kunnen dan ook direct worden gebruikt voor bijvoorbeeld e-mail. Als onder een account veel data is opgeslagen, bijvoorbeeld in de mail of Google Drive, kan het zijn dat die data nog niet allemaal beschikbaar is.

De verwachting is dat accounts waar grote hoeveelheden data niet direct beschikbaar zijn, in de loop van de dag weer volledig hersteld zijn. Volgens CIT is dat afhankelijk van de verwerkingssnelheid van Google en de systemen.

Wat de storing precies veroorzaakt heeft is nog niet helemaal duidelijk. Helder is inmiddels wel dat het te maken heeft met de verscherping van rechten rondom functionele accounts.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties