Sommige RUG-ruimtes tot dinsdag ijzig koud

In sommige ruimtes op de universiteit staat de verwarming volop aan, maar blijft het desondanks bibberen geblazen. Het kan nog tot dinsdag duren voor de normale temperaturen bereikt zijn.

Volgens een student aan de medische faculteit is het in gebouw 3111 aan de Antonius Deusinglaan, waar onder meer het Medical Imaging Center zit, net aan dertien graden, terwijl de verwarming er staat te loeien. En niets lijkt te helpen.

Het klopt dat sommige ruimtes nog heel fris aanvoelen, zegt RUG-woordvoerder Elies Wempe-Kouwenhoven. ‘De gebouwen zijn twee weken dicht geweest en de verwarming stond al die tijd uit. Dan kost het tijd voor ze weer opgewarmd zijn’, zegt ze. 

Hoe lang dat precies duurt, hangt heel erg van de ruimte af, zegt Wempe-Kouwenhoven. ‘De ene ruimte heeft er meer last van dan de andere. En de buitentemperatuur die tegen het vriespunt ligt, helpt ook niet. Daardoor gaat het opwarmen ook langzamer.’ 

De verwarming is vandaag pas weer aangegaan en het kan volgens de RUG best wel eens tot dinsdag duren voor alle ruimtes weer op normale werktemperatuur zijn.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties