RUG’ers lid van Jonge Akademie

Drie jonge RUG-onderzoekers zijn toegelaten tot De Jonge Akademie. Volgend jaar juni treden ze toe tot de jongerentak van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).
Door Peter Keizer

Elk jaar kiest de Jonge Akademie tien nieuwe, jonge topwetenschappers die vijf jaar lang met hen mee mogen doen. De leden moeten niet alleen zichzelf in de wetenschap hebben bewezen, maar ook belangstelling hebben voor de wetenschap in het algemeen en onderzoek aan de man weten te brengen.

Lude Franke, verbonden aan academisch ziekenhuis UMCG, onderzoekt genetische ziektes door met statistiek, biologie en informatica te speuren naar patronen en afwijkingen in het DNA. Franke richt zich naast zijn onderzoek ook op datavisualisatie. Daarvoor richtte hij samen met Thomas Clever het bedrijf Clever Franke op.

Tweetaligheid

Merel Keijzer is gespecialiseerd in tweetaligheid. Ze onderzoekt hoe migratie een moedertaal aantast, wat het betekent om oud te worden in een omgeving waar iemands moedertaal niet wordt gesproken, en hoe het brein een vreemde taal leert. Ze combineert daarbij taalkunde, psychologie en neurowetenschappen.

Erin Wilson combineert de vakgebieden religiestudies en internationale betrekkingen. Ze ontwikkelde het model ‘relationele dialogisme’, waarmee de rollen en betekenissen van religie voor internationale verhoudingen op een nieuwe manier geduid kunnen worden. Op haar blog The Religion Factor schrijft ze over religie in het publieke leven.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties