RUG-medewerker mag na coronacrisis maximaal twee dagen thuiswerken

Het thuiswerkadvies op de RUG vervalt. Maar fulltimers mogen voortaan wel maximaal twee dagen vanuit huis blijven werken.

De RUG gaat voor komend studiejaar een thuiswerkbeleid opstellen. Daarin moeten voorzieningen, verplichtingen en vergoedingen zijn geregeld. Voor nu heeft de RUG al besloten dat een fulltime werknemer maximaal twee dagen per week mag thuiswerken. Bij kleinere dienstverbanden gaat het naar rato van de omvang van het dienstverband. 

De projectgroep Hybride Werken houdt dit voorjaar een uitgebreide evaluatie van het thuiswerken op de universiteit. Vervolgens gaat ze een plan opstellen voor de lange termijn. Daarin moeten zaken worden geregeld als eigen werkplekken, gedeelde kamers, flexibele ruimtes en thuiswerkplekken.

Mondkapje op

De versoepelingen gelden niet voor de medische faculteit en het UMCG. Daar blijft het mondkapje voorlopig verplicht. Doordat veel personeel in quarantaine zit, kan de zorg het werk namelijk amper aan, zegt Bert Schoenmaker, directeur Onderwijs en Onderzoek. ‘De personeelsleden die gezond zijn, werken zich een slag in de rondte.’ 

De toestand is nog steeds kritiek. ‘Dagelijks worden er operaties uitgesteld’, zegt UMCG-woordvoerder Joost Wessels. ‘We zijn echt heel dichtbij het moment dat we willen dat medewerkers die wel besmet zijn maar geen symptomen hebben, toch worden ingezet voor de zorg,’ zegt Schoenmaker.

Werkdruk

Er zijn nu ruim vijftig coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie het leeuwendeel is binnengekomen vanwege een andere kwaal. Dat aantal zorgt niet voor veel werkdruk, al levert het wel ‘dubbel zoveel werk’ op, aldus Schoenmaker. Medewerkers moeten namelijk beschermende kleding aan- en uitrekken bij elk patiëntenbezoek, en er moeten allerlei isolatiemaatregelen worden genomen.

Om de besmettingen onder personeel toch het hoofd te blijven bieden, houdt het UMCG daarom vast aan de huidige maatregelen, zegt UMCG-woordvoerder Wessels. Dat geldt ook voor onderzoekers, docenten en studenten; de helft van de tijd thuiswerken, mondkapje op, afstand houden en geen handen schudden.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties