Rap over Godfather Duo

Godfather DUO hijgt misschien in je nek, maar het maakt niet uit, omdat je straks money stackt. RUG-studenten XO Nomit, Solus en Emotional Oliver kwamen woensdag met de rap Studi: over slechte cijfers en je studieschuld.
Door Joas de Jong

In het dagelijks leven is Timon van der Bles – a.k.a. XO Nomit – masterstudent rechten. Maar als het even kan, verruilt hij de UB-studio voor de muziekstudio.

Godfather of Suikeroom?

Op dit moment is hij bezig met zijn scriptie, dus hij heeft al de nodige schulden. ‘Het is een beetje een haat-liefde verhouding’, zegt hij. ‘Ik leen maximaal en hoewel ik flink wat opzij heb gezet, gaat het wel even duren voordat ik van godfather DUO af ben. Ik ga het wel missen om elke maand een groot bedrag op mijn rekening te krijgen. Het was een beetje als een suikeroom, maar ze moeten het ook terug hebben’, zegt Timon.

Voordat hij de grote stacks opzoekt op de Zuidas, blijft hij nog een jaartje in Groningen kleinschalig werken en tracks produceren. Timon is te horen in het begin en het eind van het nummer, zijn muzikale partner Solus aan de tekst te horen iets meer last van de hete adem van DUO in zijn nek.

Meester in de rechten of rapmaster?

Timon weet het nog niet. Het is maar net wat er op zijn pad komt: ‘Muziek is nog echt een hobby, de teksten komen vrij natuurlijk en zijn in dit geval vooral humoristisch bedoeld. De dierlijke kreten in het begin zijn daar een voorbeeld van.’

Hij ziet zichzelf niet per se als de volgende Kraantje Pappie. ‘Ik houd meer van opkomende artiesten, als ze eenmaal succes hebben wordt het vaak wat te commercieel.’ Voorlopig is hij in ieder geval nog niet klaar met het uitbrengen van tracks met herkenbare thema’s.

XO Nomit en Emotional Oliver zijn al weer bezig met de opvolger, een EP getiteld Sekstape. Studi kun je beluisteren op Spotify.

Studi

(XO Nomit)
Ik splash al m’n stufi huh
Tatta got the studie huh
Studio ik huur die huh
Huurtoeslag thanks lefier huh

Ik splash al m’n stufi huh
Tatta got the studie huh
Studio ik huur die huh
Huurtoeslag thanks Lefier huh
Godfather DUO
Aan ‘t hijgen in m’n nek
Maar ik vind ‘t goed zo
Weet dat ik straks money stack
Ben straks meester in de recht
Leef die leven echt
Vang me straks in maatpak
Dossiers in de bag
voordat ik op die plek ben
Slaafstudent
500 uur op een scriptie
ben niet verwend

(Solus)
Ik heb nog geen dag gewerkt
80k in de min
Goed begin is het halve werk
Dus verlies gegarandeerd
Ben begonnen aan de bodem
Maar ik maak mijn weg omhoog
En er zijn voor mij twee opties
Het is klimmen of de dood

Ik kan wel stoer gaan rappen over bricks en dure kleren
Maar op een normale dag zit ik in de UB te leren
Ben een skeere student nooit verwend
Ik heb alles zelf verdiend
en ik verdien geen rooie cent
16 vierkante meter is een kippenhok
Ik heb ome DUO nodig anders ga ik kopje onder
Straks word je naam geroepen om je bachelor te halen
want we vieren dat je mag beginnen met je schuld betalen

Elke keer weer naar college
Moet toch meer zijn in het leven
Laat me al die shit maar skippen
Op mijn tennie toch een 9
Ben een bolleboos met hella hoes
Studieboeken laat ik links
Van mij geen winst
Pdfjes brengen mij er ook

Ik heb nog geen dag gewerkt
80k in de min
Goed begin is het halve werk
Dus verlies gegarandeerd
Ben begonnen aan de bodem
Maar ik maak mijn weg omhoog
En er zijn voor mij twee opties
Het is klimmen of de dood

(XO Nomit)
Pull up met een pen
Ik maak een ten-
Tamen bitch
ik ga een ten halen bitch
Nah ik ga misschien een zes halen
Maar waarschijnlijk falen
Hoe ga ik met deze lijst
Ooit m’n schuld betalen
Zie me bij de inzage
bij de docent klagen
Ik heb geen zin in inhalen
Moet van een 5 een 6 maken
Ik lul de boel bij elkaar
in dat lokaal
Zou zelfs op m’n knieën smeken
Als ik dan m’n tentamen haal

(Solus)
Ik heb nog geen dag gewerkt
80k in de min
Goed begin is het halve werk
Dus verlies gegarandeerd
Ben begonnen aan de bodem
Maar ik maak mijn weg omhoog
En er zijn voor mij twee opties
Het is klimmen of de dood

(XO Nomit)
Ik splash al m’n stufi huh
Tatta got the studie huh
Studio ik huur die huh
Huurtoeslag thanks lefier huh

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties