Professor Conny heeft de wandelschoenen weer aangetrokken

Professor Conny is weer ‘on the move’! De klinisch geneticus, die probeert geld in te zamelen voor onderzoek naar genetische afwijkingen, is voldoende hersteld van haar blessure om verder te lopen naar Santiago de Compostella.
Door Christien Boomsma

Het zag er even duister uit, toen Conny van Ravenswaaij eind april tijdens haar ‘Walk for chromosome 6’ in het Spaanse Zumaia, op ruim zevenhonderd kilometer van de eindstreep werd geveld door een peesontsteking.

Op advies van artsen moest ze rust nemen, ontstekingsremmers slikken en voorzichtig revalideren. Aanvankelijk leek het niet te helpen. Na een testwandeling had ze binnen honderd meter zoveel pijn dat ze weer moest stoppen, meldde ze begin mei.

Maar de rust de afgelopen twee weken heeft haar goed gedaan. ‘Ik heb hard mijn best gedaan om zoveel mogelijk te rusten. Dat lijkt goed geholpen te hebben, want de peesontsteking lijkt zo goed als genezen.’

Pittige tochten

Maandag trok ze de wandelschoenen weer aan om haar tocht te vervolgen. Het zijn pittige tochten, meldt ze, met soms een omleiding en dus een langere route, pittige klimpartijen en stevige afdalingen. Maar: ‘De enkel heeft de steile afdaling goed overleefd. Protesteerde wel een beetje, maar met prima herstel.’

Conny van Ravenswaaij doet onderzoek naar kinderen met een zeldzame chromosoomaandoening, Chromosoom 6. Met ‘Walk for Chromosome 6’ hoopt ze 120.000 euro op te halen voor de kinderen en hun ouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in