Blessure velt ‘Professor Conny’ – haalt ze Santiago de Compostella?

Klinisch geneticus Conny van Ravenswaaij, beter bekend als ‘Professor Conny’, heeft haar ‘Walk for Chromosome 6’ naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella voorlopig moeten afbreken.
Door Rob Siebelink

Op een kleine 700 kilometer van de eindstreep is ze geveld door een peesontsteking. Dat meldt ze op haar blog over de pelgrimstocht die ze maakt in haar sabbatical. De tocht die ze begin april startte, dreigt nu voortijdig te eindigen. De klachten begonnen een kleine week geleden en verergerden alleen maar.

‘Na vier dagen rust, koeling, ontstekingsremmer en voorzichtige revalidatie heb ik gisteravond mijn wandelschoenen weer aan gedaan om buiten een stukje te gaan lopen. Binnen honderd meter had ik zoveel pijn dat ik moest stoppen. Lopen op sandalen geeft veel minder pijn, maar daar kom ik de bergen niet mee over’,  schrijft ze.

Conny van Ravenswaaij doet onderzoek naar kinderen met een zeldzame chromosoomaandoening, Chromosoom 6. Met ‘Walk for Chromosome 6’ hoopt ze 120.000 euro op te halen voor de kinderen en hun ouders. ‘Die hebben het geld zo nodig’, zei ze tegen UKrant vlak voor haar tocht begon.

Medicijnen en rust

Santiago de Compostella dreigt nu te ver weg. Artsen constateerden tendinitis (peesontsteking). ‘Ik krijg sterkere medicijnen, instructies over koeling, rust en oefeningen, en de mededeling dat het dan met twee tot drie weken over moet zijn.’

Voorlopig heeft ze Spanje verlaten en onderdak gevonden bij vrienden in een Frans dorpje om daar tot rust te komen. ‘Na een week kunnen we dan bekijken hoe het herstel gaat en besluiten of we later nog een stuk Camino gaan doen of terug gaan naar huis.’

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties