Politie vindt lichaam in water

De politie heeft maandag even na het middaguur een levenloos lichaam gevonden in het water van het Lopende Diep. Dat is vlak bij de plaats waar de sinds vrijdagochtend vermiste student Wytze Pennink voor het laatst is gezien.
Door Karlijn ter Horst en Peter Keizer / Foto’s Sjef Weller en Traci White

De politie kan nog niet bevestigen dat het om de 18-jarige student gaat. Wel laat woordvoerder Ron Reinds weten dat de politie ervan uitgaat dat Pennink is omgekomen bij een ongeval. Diverse zoektochten leverden afgelopen weekend niets op.

Het lichaam is maandag rond twee uur ‘s middags geborgen en is daarna naar het ziekenhuis gebracht voor identificatie en schouwing, aldus de politie.

lopendediep01

Volgens de politie is Pennink voor het laatst te zien op camerabeelden als hij om half zes ’s ochtends langs een coffeeshop slentert. ‘Dat is in de buurt van Spilsluizen. Hij zou daar over een brug naar de Noorderstationsstraat moeten zijn gegaan om bij zijn kamer te komen. Honden van de politie hebben zijn spoor gevolgd en die stopten ook in de buurt van Spilsluizen’, zegt Reinds.

Geen spoor

Een eenheid van de landelijke politie werd daarom zondag ingezet om een deel van het water van Spilsluizen – van de Oude Kijk in ’t Jatstraat tot aan de Oude Boteringestraat – af te speuren met boten en sonarapparatuur. Afgezien van een handjevol fietsen werd er niets gevonden.

Ook de zoektocht van ruim tweehonderd bekenden van Pennink, onder wie veel Vindicatleden, leverde geen concrete aanwijzingen op. ‘We gaan daarom uit van een noodlottig ongeval. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. Als hij ergens zou verblijven, dan had hij zich nu wel gemeld.’

Duikers

De politie is nog op zoek naar eventuele nieuwe camerabeelden van Pennink, die mogelijk in bezit zijn van bedrijven en particulieren in de stad. Zo hoopt de politie beelden te vinden van de route tussen Spilsluizen en de Noorderstationsstraat, waar de student woont. ‘Maar krijgen we geen andere beelden, dan gaan we met duikers onder de boten kijken die bij Spilsluizen liggen’, zegt Reinds.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties