Politie houdt verdachte Jaagpad aan

De politie heeft maandag een 26-jarige man uit Groningen aangehouden naar aanleiding van de dodelijke steekpartij vier weken geleden op het Jaagpad langs Zernike.
Door Rob Siebelink

De verdachte wordt ‘verdacht van betrokkenheid’ en zat al vast voor vernieling. Meer wil de politie vanwege het lopende onderzoek er op dit moment niet over kwijt.

Op 14 mei even na 7 uur ‘s avonds werd het levenloze lichaam van de 27-jarige Hidde Bergman gevonden op het Jaagpad, het pad langs het Reitdiep en de Zernike Campus. Hij was bezig met zijn hardlooprondje toen hij werd neergestoken en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Onrust

Het leidde tot veel onrust in Groningen en onder medewerkers en studenten van de RUG en Hanzehogeschool.  Ook omdat een mogelijke verdachte niet werd gevonden, adviseerden RUG en Hanze om niet alleen te lopen of te fietsen op en nabij Zernike.

De politie verspreidde korte tijd later een compositietekening van iemand die rond het dodelijke steekincident bij het Jaagpad werd gezien. Of het om dezelfde persoon gaat als die nu is aangehouden, is onbekend.

Ook het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties