Petitie tegen ‘biertjesboete’ Noorderplantsoen (+ video)

‘Pak de onruststokers aan’

Petitie tegen ‘biertjesboete’ Noorderplantsoen

Het verbod op een alcoholische versnapering in het Noorderplantsoen is onredelijk en heeft invloed op alle inwoners van Groningen, in plaats van de kleine groep onruststokers, stellen gemeenteraadspartij Student en Stad en de Groninger Studentenbond.
Door Rob Siebelink/ Video door Rianne Aalbers
27 juni om 14:16 uur.
Laatst gewijzigd op 25 augustus 2021
om 11:55 uur.
juni 27 at 14:16 PM.
Last modified on augustus 25, 2021
at 11:55 AM.

Daarom roepen ze in een petitie op om het nuttigen van een biertje, wijntje of andere alcoholische versnapering te blijven gedogen en de onruststokers aan te pakken in plaats van alle inwoners van Groningen.

Student en Stad en collega-raadspartij 100% Groningen willen bovendien een spoeddebat aanvragen over de kwestie, die ook onder studenten tot veel commotie en onbegrip heeft geleid.

Overlast

De gemeente wil het (al bestaande) alcoholverbod voor het eerst gaan handhaven omdat er te veel overlast zou zijn. Volgens de GSb en Student en Stad komt die overlast van een kleine groep van tien tot dertig mensen die het vergallen voor de rest.

Pak die groep dan aan en niet de 200.000 andere Groningers die plezier maken, stellen zij.

Bruisend

‘Het is belangrijk te laten zien hoeveel mensen hierdoor geraakt worden’, zegt Marten Duit, fractievoorzitter van Student en Stad. ‘Daarom roepen wij iedereen op die staat voor een bruisend Groningen om de petitie te onderteken. Dat geeft een duidelijk signaal en geeft ons de kracht om de burgemeester met een redelijkere oplossing voor de overlast te laten komen.’

‘Groningen is altijd een vrije stad geweest, dat moet zo blijven. Het intrekken van het gedoogbeleid op alcohol in het Noorderplantsoen past daar niet bij, en zeker niet in tijden waarin mensen eindelijk weer kunnen en mogen ontspannen’, zegt Jan Willem Leeuwma van de GSb.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties