Petitie: ook leenstudenten moeten recht krijgen op basisbeurs 

Een petitie van RUG-student Marieke Schunselaar om ook de ‘pechgeneratie’ van studenten die onder het leenstelsel vielen een basisbeurs te geven, is inmiddels bijna 1700 keer ondertekend.

Schunselaar, die een master staats- en bestuursrecht doet en volgend jaar aan haar vijfde studiejaar begint, kwam erachter dat ze geen recht heeft op de basisbeurs die dan weer ingevoerd wordt.

Een student krijgt alleen een basisbeurs in de jaren die er formeel voor een studie staan, dus bijvoorbeeld drie jaar voor een bachelor en nog een jaar extra voor een master. Studeer je nu al twee jaar, dan ben je de eerste twee jaar van je basisbeurs al kwijt. Of begin je in september aan een eenjarige master, maar heb je vier jaar over je bachelor gedaan vanwege bijvoorbeeld een bestuursjaar? Dan heb je helemaal geen recht meer op een basisbeurs.

Door deze regel komen juist de studenten die onder het leenstelsel vielen niet in aanmerking voor de basisbeurs in hun laatste studiejaren. En dat is niet eerlijk, schrijft Schunselaar in een open brief. Ze hoopt met haar petitie de Tweede Kamer te bewegen tot een wijziging van het nieuwe beursstelsel. 

9 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties