Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in Cornusflat

Oekraïense vluchtelingen krijgen tijdelijk onderdak in de recent gerenoveerde Cornusflat in de Kornoeljelaan in Selwerd. Acht mensen trokken maandag in de flat en er worden de komende dagen meer verwacht. De meeste van hen zijn vrouwen en kinderen.

De flat van elf verdiepingen, die vorige maand na een grootscheepse renovatie zijn deuren heropende, zou eigenlijk alleen voor internationale studenten zijn. ‘Maar er zijn nog kamers beschikbaar, dus vroeg de gemeente of we plek konden bieden aan mensen uit Oekraïne’, zegt Madelon van Gameren van woningcorporatie SSH, die het gebouw verhuurt.

Omdat 72 van de 321 kamers nog beschikbaar zijn, kunnen er tot 1 augustus ongeveer honderd vluchtelingen worden gehuisvest in het gebouw. 

De kamers zijn gemeubileerd en elke verdieping heeft een keuken met alles erop en eraan, dus de nieuwe bewoners hebben eerst alles wat ze nodig hebben. Ook eten, dat gedoneerd wordt door lokale organisaties. ‘We hebben al genoeg donaties ontvangen, dus mensen hoeven niets meer langs te brengen’, zegt Van Gameren.

Internationale studenten kunnen nog steeds een plek in Cornus reserveren, voegt ze daar aan toe. ‘Als er studenten nog op zoek zijn naar een kamer, kunnen ze contact met ons opnemen.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties