Nevenvestiging in Duitsland

De RUG heeft een nevenvestiging in het Duitse Papenburg geopend. Die moet zorgen voor meer samenwerking met de oosterburen.
Door Peter Keizer

Het kantoor in het Marienhospital, met de naam University of Groningen North West Germany (UGNWG), werd in 2013 al aangekondigd. In de tussentijd zijn diverse samenwerkingen opgezet tussen onderzoekers van de RUG en bedrijven en instellingen uit de grensregio, aldus de universiteit.

De vestiging in Papenburg moet de verbinding tussen de RUG en de Duitse partners verstevigen en fungeert als uitvalsbasis voor nieuwe initiatieven.

‘Het levert stageplekken en banen voor afgestudeerden op. Daarnaast zorgt het netwerk in Duitsland voor nieuwe onderzoeksmogelijkheden die ten goede komen aan de economische ontwikkeling van de regio’, zegt RUG-voorzitter Sibrand Poppema.

Medische stages

De Duitsers hopen dat met de komst van de dependance op termijn het tekort aan medisch personeel in de regio kan worden opgelost. Er zijn al meer dan honderd stageplekken voor medische studenten gecreëerd in Duitsland, aldus de RUG.

Daarnaast werkt de universiteit samen met Duitse partners aan verschillende projecten op het gebied van energie, gezondheid, logistiek, openbaar bestuur en leefomgeving.

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties