Meer dan twee mille collegegeld

Het collegegeld komt komend collegejaar voor het eerst boven de tweeduizend euro te liggen. Vanaf september betalen studenten 2006 euro voor een voltijd studie.
Door Peter Keizer

Dat staat in een memo van het universiteitsbestuur dat donderdag in de universiteitsraad wordt besproken. Nu betalen studenten 1984 euro om voltijd college te mogen volgen.

De verhoging komt niet als een verrassing. Het ministerie van Onderwijs maakte de verhoging eerder al in de Staatscourant bekend. Enkele jaren geleden is door de onderwijsminister besloten dat het collegegeld tot studiejaar 2018/2019 elk jaar met 22 euro zou worden verhoogd om de lerarensalarissen te laten stijgen.

Prijsontwikkeling

De verhoging van 22 euro is overigens de laagste in jaren. In 2013 bedroeg de stijging van het collegegeld nog 64 euro, een jaar later 71 euro, om vervolgens te dalen naar 45 en 33 euro. Het collegegeld is gekoppeld aan de zogeheten consumentenprijsindex: doordat de gemiddelde prijzen niet zo sterk stijgen, neemt ook de verhoging van het collegegeld af.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties