Laatste Selwerdflat, alleen voor internationale studenten, bijna klaar

De verbouwing van de derde Selwerdflat aan de Kornoeljelaan is bijna afgerond. De Cornus, zoals de flat gaat heten, wordt net als voor de verbouwing beheerd door de Stichting Studentenhuisvesting (SSH) en is bestemd voor internationale studenten.

De flat heeft dezelfde metamorfose ondergaan als de voormalige Selwerd 1 en 2, nu Dragant (in 2019 opgeleverd) en Acero (begin dit jaar opgeleverd) geheten. Er zijn in totaal 321 kamers van elk ongeveer 19 vierkante meter. De kamers hebben een eigen douche en toilet en op elke verdieping is er per zeven studenten een gezamenlijke keuken en woonkamer.

Woningcorporatie Lefier, eigenaar van het pand, spreekt van een ‘flinke kwaliteitsverbetering’, vergeleken met hoe het voor de verbouwing was. Zo moesten studenten toen de douches en toiletten met de hele verdieping delen en waren de kamers kleiner. Wat niet verandert is dat de kamers worden verhuurd door SSH en ze dus ten goede komen aan internationale studenten.

321 kamers

‘We werken sinds een aantal jaren samen met SSH, vanwege hun kennis en ervaring met short stay-huisvesting van internationale studenten’, zegt Antje Hooghiem van Lefier. ‘We zijn heel blij dat de samenwerking opnieuw wordt voortgezet in deze flat. Door de verbouwing kon de flat een jaar lang niet worden verhuurd. En dat terwijl er nog steeds veel vraag is naar woonruimte voor studenten. Gelukkig komen de 321 kamers binnenkort weer beschikbaar, helemaal gemoderniseerd.’

De verhuur van de kamers door SSH is al gestart. Studenten kunnen er per 1 februari 2022 intrekken. ‘We zien dit als een heel mooie stap in het verbeteren van zowel de kwaliteit als de betaalbaarheid van huisvesting voor internationale studenten in Groningen’, zegt Jolien Stokroos, teammanager bij de SSH. ‘We hopen dat de nieuwe studenten zich hier snel thuis voelen.’

English

1 REACTIE

  1. Aangezien de flats me aan het hart gaan voor in het archief toch even een paar details:

    • Het gaat om de Kornoeljestraat, niet de Kornoeljelaan;
    • De volgorde van de renovaties doet wellicht anders vermoeden, maar de huidige Dragant stond voorheen bekend als Selwerd 3, en de huidige Cornus als Selwerd 1.

    Niettemin bedankt voor de aandacht voor de flats! :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in