Inbraak in Universiteitsmuseum

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de kassalade van het Universiteitsmuseum gestolen. Er zat alleen niets in.
Door Peter Keizer / Foto’s Traci White

De inbrekers gebruikten de gedenksteen van Theodorus van Swinderen – de in 1851 overleden hoogleraar natuurlijke historie – om binnen te komen. ‘Ze hebben met de steen de gewapende ruit aan de zijkant kapot gemaakt en zijn erdoorheen geklommen’, vertelt gebouwbeheerder Gertie Krajenbrink.

De dieven hadden het gemunt op geld, maar de kassalade die ze buit hebben gemaakt is leeg, zegt Krajenbrink. ‘Het kost ze vast een tijdje om die open te maken, maar er zit niks in. Eigenlijk hebben ze heel veel schade veroorzaakt voor niets.’

Inbraak

De inbraak werd woensdagochtend toevallig ontdekt door een van de bouwvakkers van de naastgelegen Universiteitsbibliotheek (UB). Politie deed woensdagochtend ter plekke onderzoek. ‘Het is de eerste keer dat er op zo’n brute manier is ingebroken. Het raam is met veel geweld geforceerd’, vertelt Krajenbrink.

Hoewel er geen geld is verdwenen, baalt de gebouwbeheerder van de inbraak. ‘Het raam is tien meter hoog en een meter breed. En we zijn, net als alle andere universiteitsgebouwen, niet verzekerd.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties