Hips don’t lie

Britse onderzoekers onderzochten wat de meest aantrekkelijke manier van dansen is. UK’s Simone testte deze wetenschap in de praktijk, in studentenkroeg Negende Cirkel.
Door Leonie Sinnema / Video Robbert Andringa / Danspasjes Simone Harmsen

Onderzoekers van de Northumbria Universiteit in Newcastle lieten 39 vrouwen dansen op dezelfde beat. Vervolgens maakten ze geanonimiseerde 3D-animaties van de dansbewegingen van de vrouwen, die tweehonderd mannelijke en vrouwelijke proefpersonen vervolgens beoordeelden op aantrekkelijkheid.

Dansen heeft, volgens de onderzoekers, alles te maken met het lokken van een partner. De asymmetrische bewegingen die als aantrekkelijk werden beoordeeld, wijzen volgens de onderzoekers op een ‘hoge kwaliteit van motorische controle’, een signaal van goede gezondheid en dus aantrekkelijk.

Ritmisch

Je armen en benen onafhankelijk van elkaar bewegen, terwijl je ondertussen zo ver als dat kan ritmisch met je heupen heen en weer wiebelt: het zijn, volgens onderzoek, de meest aantrekkelijke dansmoves voor vrouwen. UK’s Simone testte de wetenschap in de praktijk.

In 2014 publiceerden de onderzoekers een mannelijk equivalent van de studie. Hét recept om vrouwen massaal in katzwijm te laten vallen? Overdreven zwaaien met de armen, snelle kniebewegingen en goed voetenwerk.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in