Help, ik mag stemmen!

Zelfs één dag voor de verkiezingen weten veel studenten nog niet op welke partij ze gaan stemmen en óf ze wel gaan stemmen. ‘De kiesmannen’ hopen hier verandering in te brengen en geven een verhelderend overzicht van de huidige politieke situatie.
Door Freek Schueler / Video Robbert Andringa

Op de vooravond van de verkiezingen staan Floris Rijssenbeek, Dylan Ahern en Jochem Jordaan met hun programma De Kiesmannen in een goed gevulde stadsschouwburg in Groningen. Niet alleen willen zij middels hun theatershow studenten overtuigen te gaan stemmen, ook hopen ze orde te scheppen in wat ze zelf een politieke chaos noemen.

Na een succesvolle show in Amsterdam zoeken ze de ‘gewone burger in het hoge noorden’ op, aldus de kiesmannen.  De avond in de schouwburg is georganiseerd door studentenvereniging Vindicat.

Met een humoristische ondertoon wordt het publiek van links naar rechts meegevoerd door het politieke landschap. Opletten is een vereiste, want de heren schromen niet om met een microfoon de zaal in te gaan voor een kritische vraag. Tussen de serieuze thema’s door is er ruimte voor adempauze tijdens een luchtige petje-op-petje-af-quiz.

Na een daverend applaus, mede door een spetterende rap, is er nog een laatste verrassing: het kenmerkende rode stempotlood zit onder de stoel geplakt. De boodschap is duidelijk: stemmen!

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties