Groningen in top 5 wereldranglijst duurzame universiteiten

De RUG staat dit jaar op nummer vier in de GreenMetric Ranking of World Universities. De Universiteit van Wageningen staat op de eerste plaats in de duurzaamheidsranglijst.

Hoewel Groningen in vergelijking met vorig jaar een plek inlevert, staat ze nog steeds ruim in de top 5. De RUG scoort goed op het gebied van afvalverwerking en waterverbruik, maar ten opzichte van de beste drie iets minder op het gebied van energieverbruik en -verduurzaming. 

De GreenMetric is een initiatief van de Universitas Indonesia en heeft als doel de bewustwording van duurzaamheid onder universiteiten te vergroten. Universiteiten kiezen er zelf voor om mee te doen en vullen vervolgens een online vragenlijst in. Dit jaar gaven zich in totaal 1050 universiteiten op om ingedeeld te worden. 

Nottingham Trent University en de University of Nottingham in het Verenigd Koninkrijk staan respectievelijk op plek twee en drie in de ranglijst. Uit Nederland deden in totaal drie universiteiten mee. Na Wageningen en Groningen is Leiden de derde Nederlandse universiteit in de lijst, zij staat op plek 12. 

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in