Gratis naar het Groninger Museum

Studenten konden sinds september bij wijze van proef gratis naar het Groninger Museum. Die proef is zo’n succes, dat het museum er een permanent vervolg aan wil geven.
Door Koen Marée

Kunstliefhebbende studenten van de RUG, de Hanze, het Alfa College en Noorderpoort vielen al met hun neus in de boter. Zij konden vanaf september gratis naar de bijzondere expositie over beeldhouwer Rodin of een kijkje nemen bij de vaste tentoonstelling van het museum.

Normaal gesproken bezoeken zo’n vijftienhonderd studenten in dezelfde periode het museum. Nu lag het aantal tussen de tien- en elfduizend. Het Groninger Museum wil daarom gratis toegang voor studenten blijvend maken.

Financiën

De proef kostte in totaal 90.000 euro. Het Groninger Museum legde zelf 20.000 euro in, de rest kwam voort uit het Akkoord van Groningen, een samenwerkingsverband tussen de verschillende onderwijsinstellingen, de gemeente Groningen en het UMCG.

Of nieuwe financiële steun erin zit, moet nog blijken. ‘Het bestuur van het Akkoord zal een besluit moeten nemen over de samenwerking met het Groninger Museum en de financiële bijdrage hieraan’, zegt RUG-woordvoerder Gernant Deekens.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties