Feringa krijgt eredoctoraat in Johannesburg

Nobelprijswinnaar Ben Feringa heeft dinsdag een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit van Johannesburg (UvJ). Het is het eerste eredoctoraat voor Feringa.
Door Giulia Fabrizi

De UvJ eert Feringa om zijn uitvinding van ‘moleculaire motoren’: door hemzelf gebouwde moleculen die onder invloed van licht kunnen bewegen. Uiteindelijk hoopt hij die te kunnen gebruiken om medicijnen te kunnen afleveren op moeilijk bereikbare plaatsen in het lichaam.

Volgens Debra Meyer, faculteitsdecaan natuurwetenschappen van UvJ, zijn Feringa’s moleculaire motoren ‘onomstotelijk uniek en innovatief en beloven ze een revolutie in behandelmethodes voor verschillende ziektes mogelijk te maken’.

Motivator

Meyer hoopt dat Feringa als voorbeeld kan dienen voor de Faculteit Natuurwetenschappen van de UvJ. ‘Hij heeft een geweldige carrière en wij stellen ons voor dat hij een motivator zal zijn voor jonge, opkomende wetenschappers binnen onze faculteit.’

‘Hij kan een adviserende rol spelen in onderzoeksvelden die wij ontwikkelen, en die ook in lijn liggen met zijn onderzoeksgebieden en hij kan een algemeen voorbeeld zijn van wat je binnen de wetenschap kunt bereiken als je hard werkt.’

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in