FEB pakt tentamenfraude hard aan

Eerstejaars moeten drie toetsen overdoen

Economie en Bedrijfskunde pakt tentamenfraude hard aan

De eerstejaarsstudenten van de bachelor Economics and Business Economics moeten vanwege fraude drie tentamens van het afgelopen blok opnieuw maken.
Door Şilan Çelebi
26 oktober om 12:29 uur.
Laatst gewijzigd op 19 april 2022
om 10:06 uur.
oktober 26 at 12:29 PM.
Last modified on april 19, 2022
at 10:06 AM.

De examencommissie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde verklaarde vorige week de mid-term tentamens van de vakken international business, mathematics en micro-economics ongeldig.

Reden is dat tijdens de tentamens wijdverspreide communicatie tussen studenten is geconstateerd over de inhoud van de tentamens. Er zou ‘regelmatig contact via WhatsApp tijdens het tentamen’ zijn geweest, aldus de commissie.

Studenten hebben een e-mail gekregen waarin de commissie uitlegt dat zij door deze tentamenfraude voor geen enkele student de kennis, het begrip en de vaardigheden in het desbetreffende vak correct kan evalueren.

Ongeldig

De commissie stelt aan de hand van artikel 9.16 van het examenreglement dat de wijdverspreide fraude daarom betekent dat de tentamens voor alle studenten ongeldig worden verklaard en dat zij die opnieuw moeten maken.

Het tentamen micro-economics is niet alleen voor de genoemde eerstejaarsstudenten ongeldig verklaard. Aangezien studenten van international business hetzelfde tentamen maakten, moeten ook zij het opnieuw doen.

Het tentamen is opnieuw ingepland voor de tweede week van november, waardoor de huidige tentamenperiode met twee weken wordt verlengd. De studenten zullen de tentamens moeten maken terwijl de vakken van het tweede blok al zijn begonnen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties