Derde kans voor wie FSE-tentamen mist

Derde kans voor wie FSE-tentamen moet missen

Studenten van de Faculty of Science and Engineering krijgen gegarandeerd een extra tentamenkans als ze een fysiek tentamen niet kunnen bijwonen.
21 oktober om 16:37 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
oktober 21 at 16:37 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Door Christien Boomsma

21 oktober om 16:37 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
Avatar photo

By Christien Boomsma

oktober 21 at 16:37 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.

De afgelopen weken ontstond onrust onder studenten van de bètafaculteit. Sommigen gaven aan zich niet veilig te voelen bij tentamens in de Aletta Jacobshal waarbij driehonderd studenten aanwezig kunnen zijn. Anderen waren ontevreden omdat ze niet in Groningen zijn en daardoor de tentamens niet konden maken.

‘We hebben de programmadirecteuren en examencommissie gevraagd om zo min mogelijk fysieke tentamens te plannen’, zei portefeuillehouder onderwijs Rob Timmermans van FSE woensdag in de vergadering van de faculteitsraad. In sommige gevallen is het echter niet te vermijden als er materialen nodig zijn, of wanneer een tentamen te fraudegevoelig is. 

Strikte protocollen

Hij benadrukte dat de Aletta Jacobshal veilig is en dat er strikte protocollen gehanteerd worden. Studenten moeten een mondkapje dragen, er zijn gescheiden looproutes, er zijn regels rond toiletbezoek en studenten zitten twee meter uit elkaar. ‘Maar als studenten zich toch niet veilig voelen, garanderen we een derde kans’, zei hij. 

De timing daarvan is nog wel een probleem. ‘Wat nu als studenten twee weken gestudeerd hebben en dan een dag voor het tentamen ziek worden, of in quarantaine moeten? De derde kans zal dan waarschijnlijk in het tweede blok vallen. Je moet dan wel moreel sterk in je schoenen staan om niet te komen’, zei faculteitsraadslid en student Joost Mulder.

Moeilijk werkbaar

Timmermans benadrukte het belang van thuisblijven in zo’n geval. Maar hij moest toegeven dat het lastig kan zijn een goede tijd te kiezen. ‘Het is moeilijk om het werkbaar te houden’, gaf hij toe. ‘Dat zijn de details waar we nu aan werken.’

Het faculteitsbestuur gaat bovendien een klankbordgroep van studenten uit alle hoeken van de faculteit samenstellen, om de gevoelens van studenten beter te kunnen monitoren. ‘Dat had misschien vroeger moeten gebeuren’, gaf Timmermans toe.

Tenslotte vreest de faculteit aanscherping van de coronamaatregelen. Tot nu toe zijn tentamens in de Aletta Jacobshal nog altijd toegestaan, maar als dat zou veranderen is er een probleem. ‘Dan moeten de tentamens worden uitgesteld’, zei Timmermans.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties