Een keer geen pasta met rode saus? Sterrenzaak Noor halveert de rekening voor studenten

De smaakpapillen laten tintelen bij een sterrenrestaurant is voor de meeste studenten een onbetaalbare wens. Daar wil het onlangs met een Michelinster bekroonde Noor in Groningen iets aan doen: studenten eten er dit najaar voor de helft van de prijs.

Eigenaren en chefkoks Marleen en Jeroen Brouwer willen hun culinaire hoogstandjes bereikbaar maken voor de gast van de toekomst. ‘Als we jonge mensen kunnen inspireren, planten we misschien een zaadje en komen ze over vijf of tien jaar terug als gast’, zegt Jeroen Brouwer. 

Korting

Daarom bieden ze studenten dit najaar een korting van 50 procent op de hele rekening. ‘Ons standaard arrangement van vijf gangen kost nu gemiddeld rond de 200 euro. Dat is inclusief de wijn’, zegt Brouwer. Studenten zullen dus voor zo’n 100 euro per persoon een vijfgangendiner van de sterrenchef kunnen eten. 

Foto Chantal Arnts

Hoewel Noor pas drie maanden geleden openging, zijn de Brouwers allesbehalve nieuw in het vak. Voor ze naar Groningen verhuisden, waren ze eigenaar van De Loohoeve in Schoonloo, waar ze ook al een Michelinster hadden. En hoewel ze die niet mee mochten nemen naar het nieuwe restaurant, wisten ze hem wel binnen drie maanden opnieuw te veroveren.

Theatervoorstelling

‘Wij zijn niet veranderd en ons eten ook niet’, zegt Brouwer. ‘Maar hiervoor hadden we naast het restaurant ook een hotel en grond die onderhoud nodig had. In die zin hebben we nu meer ruimte: we kunnen niets anders doen dan ons bezighouden met de keuken en de bediening. Naar ons idee is de kwaliteit daardoor omhoog gegaan. We hebben meer ruimte om onze gasten volledig in de watten te leggen.’

Voor het nieuwe restaurant kozen ze de voormalige Theresiakapel in Hoogkerk als thuisbasis. Daar is ruimte voor 12 tafels en ongeveer 36 gasten. Die worden volgens Brouwer iedere dag opnieuw verwend met zowel een piekfijne ambiance als dagverse producten. ‘Je moet het zien als een soort theatervoorstelling. We bereiden een soort voorstelling voor van eten en hopen dat onze gasten bij elke hap opnieuw ‘wauw’ denken.’

Gelegenheid

Foto Chantal Arnts

Brouwer hoopt ook dat studenten die dit najaar langskomen daar rekening mee houden. ‘Het zou leuk zijn als mensen in pak binnenkomen, maar wat dat betreft zijn we niet streng. Iedereen moet vooral langskomen zoals die is. Maar als je denkt aan korte broek en slippers, dan moet je dat misschien heroverwegen.’ En luid, studentikoos gebral past ook niet bij Noor. ‘We verwachten wel van de studenten dat ze zich gedragen naar de gelegenheid.’

De actie geldt iedere tweede dinsdag van de maand, van september tot en met december dit jaar, voor studenten tussen de 18 en 25 jaar. Je moet kunnen aantonen dat je studeert. Reserveren kan vanaf drie maanden van tevoren op de website van Noor.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties