FEB trakteert zichzelf op piano

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde heeft zichzelf voor kerst getrakteerd op een op maat gemaakte piano. Het instrument is een geschenk ‘voor iedereen’ en vervangt de kleine individuele cadeautjes die de werknemers doorgaans met kerst krijgen.
Tekst en foto’s door Traci White / Vertaling door Sarah van Steenderen

Het Duisenberggebouw heeft er wat leuks bij: vorige maand kregen de werknemers en studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde een piano cadeau. Tijdens een nieuwjaarsreceptie in januari onthulde decaan Herman de Jong het instrument aan de faculteit.

De piano is rood, met witte en blauwe muzieknoten erop geschilderd, en een paar regels uit het liedje ‘Sir Duke’ van de Amerikaanse popzanger Stevie Wonder: ‘Music is a word within itself / With a language we all understand.’ De piano is versierd door Bosman Reklame in Groningen.

Stil

Niet iedereen is even groot fan van pianosolo’s, maar daar is het instrument – een Zeitter & Winkelmann van Albert Hahn in Groningen – op bedacht: je kunt er ook een koptelefoon op aansluiten. In een video die begin januari op de Facebook-pagina van FEB werd gezet, worden muzikanten aangemoedigd om hun koptelefoon mee te nemen als er geen evenementen zijn. ‘Het ingebouwde silent play-systeem zorgt ervoor dat je kan spelen zonder anderen tot last te zijn.’

Nienke Bastiaans, hoofd onderwijs en communicatiediensten bij FEB, legt uit dat de faculteit met kerst een ‘gezamenlijk cadeau’ wilde geven in plaats van symbolische individuele cadeaus, zoals chocolaatjes of een waardebon voor de Micaffè koffiebar in het gebouw.

Goedkoper

Volgens Bastiaans kostte de piano zelf 4000 euro en de op maat gemaakte versiering 335 euro. Dat geld was al opzijgelegd voor de kerstcadeaus, en volgens Bastiaans was de piano zelfs goedkoper dan de gebruikelijke, individuele presentjes. Er werken 650 mensen bij FEB, inclusief wetenschappelijk en administratief personeel, en de faculteit telt zo’n 6000 studenten.

Het instrument staat nu in de grote hal van het gebouw, naast Micaffè. FEB is niet de enige faculteit aan de RUG met een eigen muziekinstrument: het University College Groningen heeft ook een piano in haar pand aan de Hoendiepkade.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties