RUG sleept 2,4 miljoen euro onderzoeksgeld binnen

Drie onderzoekers van de RUG krijgen dit jaar een Vidibeurs van 800.000 euro van onderzoeksfinancier NWO. Er zijn 84 beurzen toegekend, op in totaal 443 aanvragen.
Door Christien Boomsma

Alle drie de Vidi’s vielen aan de Faculteit van Science and Engineering. Met de Vidibeurs kunnen ervaren onderzoekers in vijf jaar tijd een eigen onderzoekslijn opzetten. Hij is speciaal bedoeld voor wetenschappers die de afgelopen jaren hebben laten zien dat ze met succes vernieuwend onderzoek kunnen doen.

Onderzoekers

Anastasia Borschevsky van het Groningse Van Swinderen Instituut gaat nieuwe rekenmethoden ontwikkelen om experimenten te ondersteunen naar de fundamentele eigenschappen van atomen en moleculen.

Giulia Mancini van het Zernike Institute for Advanced Materials gaat nieuwe, zeer krachtige microscopen maken, om te kijken naar de reactie van bepaalde stoffen op licht. Zo kunnen nieuwe materialen gemaakt worden voor optoelectronica, switches en sensoren.

De wiskundige Steffen Müller van het Bernoulli Instituut gaat een oud probleem uit de getaltheorie oplossen.

Leiden

Een vierde beurs werd toegekend aan Sander Wezenberg, die de manier waarop levende organismen communiceren wil gebruiken voor de communicatie van synthetische moleculaire systemen. Wezenberg vertrok echter naar Leiden, dat nu kan profiteren van het individueel toegekende onderzoeksgeld. Leiden ontving verder acht Vidi’s.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties