De universiteitsraad houdt zich niet bezig met koffie… nou ja, soms ook wel

De inspraakorganen op de RUG mogen alleen maar meebeslissen over de koffie, zo luidt een flauw vooroordeel. Maar deze keer klopt dat wel, zegt lid van de universiteitsraad Ruben Wagenvoort van Studenten Organisatie Groningen (SOG) met een knipoog. Dus dit stukje gaat over koffie (of eigenlijk: het gebrek eraan).

Geachte leden van de universiteitsraad en het college van bestuur

Er is een bepaald stereotype als het over de universiteitsraad gaat. Een gemiddelde student denkt vooral dat wij universiteitsraadsleden alleen maar beslissingen nemen over koffie en thee.

Dan probeer ik uit te leggen dat dit niet verder van de waarheid kan zijn en dat we daadwerkelijk belangrijke beslissingen nemen op het gebied van duurzaamheid, het studentenleven en de begroting – om er maar een paar te noemen.

Nu zal ik echter het stereotype vervullen en het over koffie hebben.

Laat me een terugkerende situatie schetsen: het examenseizoen, de UB volgepakt van zonsopgang tot zonsondergang. Dit zijn de dagen waarop de kleine dingen in het leven een enorme impact kunnen hebben, zoals koffie.

De koffiemachines zijn defect, er zijn geen bekertjes of de machines zijn leeg

De koffiemachines zijn echter defect, er zijn geen bekertjes of de machines zijn gewoon leeg tegen de tijd dat de klok 12.00 uur slaat. Dit zijn nu problemen uit het verleden nadat we (SOG) wat kwalitatief onderzoek hebben gedaan en hebben ontdekt dat gisteren op elke verdieping een extra koffiezetapparaat is geplaatst.

Ere wie ere toekomt, en daarom willen we de universiteit bedanken dat we het probleem samen hebben kunnen oplossen.

Net zoals we samen het gebrek aan koffiemachines hebben opgelost, hopen we dat we samen de waterfonteinen kunnen repareren en dat er meer bekertjes beschikbaar komen voor Douwe Egberts-koffie. Want tot op de dag van vandaag zijn bekertjes schaars en de helft van de waterfonteinen in de UB is defect.

Dus al met al bedankt voor de koffie, mogen we nu wat water hebben alstublieft?

Statement van Ruben Wagenvoort namens de studentenfractie SOG in de vergadering van de universiteitsraad van 27 oktober 2022

Lees ook:

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties