De fietsenchaos op het Broerplein blijft nog wel een paar jaartjes

De inrichting van een fietsenkelder met 1800 parkeerplaatsen onder de UB is voorlopig van de baan. De bouw van een nieuw onderkomen voor de collectie die daar nu staat blijkt te duur.

De RUG is sinds het voorjaar op zoek naar een andere locatie om de ruim drie miljoen banden (boeken en andere publicaties) op te slaan die nu in de kelder van de UB staan. De ruimte die dan vrij komt, zou een grote fietsenkelder moeten worden.

Een nieuwe plek voor de collectie van de UB moet groot genoeg zijn en bovendien geschikt om aan te passen aan de klimatologische en brandveiligheidseisen voor de biebcollectie. Maar een dergelijk pand is volgens een RUG-woordvoerder niet gevonden en ook nieuwbouw is geen optie.

Raming

Door de huidige energieprijzen, bouwkosten en het tekort aan bouwpersoneel blijkt dat de kosten te hoog zijn. Op wat voor bedrag de ramingen uitkwamen, wil de universiteit niet zeggen.

Met dit besluit lijkt ook het plan voor een fietsvrij Broerplein in 2024 voorlopig van tafel. Universiteit en gemeente spraken begin dit jaar de wens uit om de vele honderden fietsen die dagelijks op het Broerplein staan, in de kelder te stallen.

Dat zou de verkeerssituatie verbeteren en zelfs de mogelijkheid bieden om van het Broerplein ‘een groene long’ te maken.

Lees ook:

Engels

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties