Cursus Nederlands voor internationale medewerkers FEB vanwege politieke discussie

Internationals die werken op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB), kunnen vanaf maart een cursus Nederlands volgen, speciaal afgestemd op de faculteit.

Dat bleek tijdens een bijeenkomst georganiseerd door het faculteitsbestuur en de faculteitsraad over de zorgen die internationals hebben over het wetsvoorstel Internationalisering in balans.

De training begint in maart en bestaat uit een taalcursus die in samenwerking met het Talencentrum is ontworpen. Het programma is speciaal afgestemd op de behoeften en voorkeuren van internationals werkzaam bij FEB.

Tweetalig onderwijs

Hoewel het nog onduidelijk is welke gevolgen het wetsvoorstel heeft, zouden er waarschijnlijk enkele dingen moeten veranderen, aldus decaan Peter Verhoef. Dat geldt voor bepaalde bacheloropleidingen, zoals economie en bedrijfseconomie, waar veel internationals op af komen. Die moeten mogelijk overschakelen op tweetalig onderwijs.

Opleidingen zoals international business en econometrie en operation research zouden toestemming kunnen krijgen om het onderwijs volledig in het Engels voort te zetten. Maar het kan wel zijn dat er dan een maximum wordt gesteld aan het aantal studenten en dat de actieve werving van internationale studenten moet worden stopgezet.

Internationale faculteit

Hoewel de situatie onzeker is, verzekert Verhoef dat de faculteit haar uiterste best zal doen om internationale medewerkers aantrekkelijke en voldoende mogelijkheden te blijven bieden. ‘We zijn een internationale faculteit en we willen internationaal blijven’, zei hij.

Lees ook:

Engels

20 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

20 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties