Crowdfunding voor Sidney: 25.000 euro

Een crowdfundingactie voor de Groningse student Sidney Ruiter, die door Korrewegschutter Azim A. zomaar werd neergeschoten en blijvend verlamd raakte, heeft al meer dan 25.000 euro opgebracht.
Door Rob Siebelink

De actie op doneeractie.nl is een initiatief van Jasmijn Honkoop uit Ellewoutsdijk (Zeeland). ‘Kunnen wij, met een financiële bijdrage, Sidney een hart onder de riem steken en zo een kleine bijdrage leveren aan zijn te herwinnen zelfstandigheid?’ roept ze op.

De teller staat dinsdag op ruim 25.000 euro. ‘En de teller loopt nog door’, meldt Honkoop.

Sidney werd vorig jaar oktober, toen hij na zijn werk naar huis fietste, door Azim A. zonder aanleiding neergeschoten op de Korreweg in Groningen. Hij werd geraakt door drie kogels, waarvan een in zijn rug.

Rolstoel

Sidney raakte blijvend verlamd en moet de rest van zijn leven in een rolstoel doorbrengen. ‘Een van de hoogtepunten in mijn leven op dit moment is trots zijn op het feit dat ik mijn veters kan strikken’, zei hij enkele weken geleden bij de rechtszaak tegen Azim A.

Azim A. werd vorige week door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. A. heeft nooit iets gezegd over wat hem bezielde, die dag in oktober 2017. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht.

De rechtbank kende Sidney wel een schadevergoeding toe van ruim 350.000 euro die Azim A. moet betalen, maar dat is veel minder dan waarom zijn advocaat had gevraagd (bijna 9 ton).

Nachtmerrie

Behalve donaties laten mensen ook reacties achter op doneeractie.nl. ‘Ik wens Sidney en zijn familie alle goeds toe voor de toekomst en dat Sidney op de één of andere manier toch de reizen kan gaan maken waarvan hij droomde voor deze nachtmerrie’, schrijft iemand.

Iemand namens de vriendengroep van Sidney schrijft: ‘Wij als vriendengroep en vooral Sidney zelf zijn helemaal blij met dit prachtige initiatief! Er is een kleine glimlach teruggekomen en hij is iedereen erg dankbaar.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties