Auke ‘Freddie’ de Boer rocks

En zo klonk het dus dinsdagmorgen, Bohemian Rhapsody op het carillon van de Academietoren. Beiaardier Auke ‘Freddie’ de Boer trok alle registers open om de evergreen van Queen met klokken ten gehore te brengen.

En niet te vergeten: ook Stairway to Heaven (Led Zeppelin), Main Titles (Ramin Djawadi, beter bekend als de titelsong van Game of Thrones), Yesterday (The Beatles), House of the Rising Sun (The Animals) en Born in the USA (Bruce Springsteen) stonden op de UK-carillonspeellijst en waren in de omgeving van het Broerplein te horen.

Auke de Boer speelde de nummers op verzoek van de UK, die eerder een oproep deed om liedjes in te sturen. Aanleiding is dat De Boer dit jaar twintig jaar RUG-beiaardier is.

Het eenmalige UK-carillonconcert duurde van 10 tot 11 uur, begon met een rockklassieker (Led Zeppelin) en eindigde met een rockklassieker (Queen). De redactie van de Universiteitskrant deelde voor die gelegenheid bekers met warme chocolademelk uit.

Wil je elke liedje terug luisteren? Klik op de onderstaande opnames.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties