Bomen mogen blijven staan

De gemeente past de plannen voor de fietsroutes naar Zernike aan, zodat een aantal van de bomen langs het pad kan blijven staan.
Door Peter Keizer

De gemeente wil de zogenaamde ‘slimme routes’ van de binnenstad naar de Zernikecampus aanpakken, omdat veel mensen de huidige fietsroutes te gevaarlijk vinden. De paden moeten daarom worden verbreed en verlegd, bedacht de gemeente. Maar bewoners hebben nu een stokje voor het plan gestoken.

In april werden tweeduizend handtekeningen tegen de plannen verzameld bij bewoners in de wijken Selwerd, Paddepoel en de Tuinwijk, omdat veel bomen zouden moeten worden gekapt voor de verlegging van de fietspaden. Ook lieten bewoners tijdens bijeenkomsten hun ongenoegen over de kap blijken. De gemeente heeft daarom nu besloten de plannen te herzien.

Bomen

De ‘slimme routes’ door Park Selwerd blijven nu over het huidige traject lopen. De fietspaden worden verbeterd en iets verbreed, maar niet meer verlegd. Daardoor kunnen dertien bomen blijven staan. In het oorspronkelijke plan moesten in totaal zeventig bomen wijken.

‘Het oorspronkelijke plan is losgelaten en er is een nieuw ontwerp gemaakt. Voordelen van dit nieuwe ontwerp zijn niet alleen het sparen van een deel van het groen, maar ook een kostenbesparing van 300.000 euro’, aldus de gemeente in een persbericht.

De plannen voor de route langs de noordelijke ringweg blijven wel bestaan. Alternatieve routes hebben te veel nadelen, vindt de gemeente. ‘Bijvoorbeeld op het gebied van sociale veiligheid en kosten. Maar ook omdat fietsers dan meer zouden moeten omrijden en er minder verbinding is met de woonwijken.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties