Blij of teleurgesteld: ben je ingeloot bij een studentenvereniging?

Op de vierde dag van de KEI-week stond de Eat & Greet op het programma. Een kans voor KEI-lopers om kennis te maken met een studentenvereniging naar keuze.

Dolbij was hij, toen Joep Bartels woensdagochtend het goede nieuws hoorde. ‘Ik stond te dansen in mijn kamer toen ik het mailtje las. Opeens stond er geen “Beste Joep Bartels”, maar “Beste aankomende Albertiaan” in de aanhef’, zegt de student bedrijfskunde (18) vrolijk.

Ondertussen wordt hij door langslopende studenten aangetikt en gefeliciteerd. ‘Ik heb vanavond ook al een keus gemaakt voor mijn huis’, legt Joep uit.

Hij kent de vereniging al een tijdje omdat zijn broer derdejaars lid is. ‘In november was ik met hem mee naar de vereniging en wist ik dat ik bij de ‘Magnus’ lid wilde worden.’ Maandag stond hij anderhalf uur in de rij voor zijn aanmelding, maar zonder succes. Woensdagochtend hoorde hij dat hij op dinsdag wel was ingeloot.

Joep kijkt uit naar zijn studententijd. ‘Ik wil wel echt mijn P halen, maar ik ga ook veel op de kroeg zijn. Veel gasten spreken en gewoon een mooi jaar tegemoet gaan. Ik wou sowieso lid worden en dacht: ik gooi het er gewoon op. Nee heb je en ja kun je krijgen. De tweede poging was het gelukkig een ja!’

Helaas niet ingeloot

Rosemarijn van der Snel is 18 jaar en gaat vanaf september University College volgen. Ze wilde ook dolgraag lid worden bij Albertus. Maar ze heeft pech: gisteren hoorde ze dat ze helaas niet is ingeloot. Dat betekent dat ze het over een jaar opnieuw zal moeten proberen.

Rosemarijn van der Snel (rechts) werd uitgeloot, vriendin Roos van Egten werd ingeloot.

‘Ik wilde eigenlijk sowieso niet ergens lid worden in mijn eerste studiejaar, maar besloot er na een leuke avond bij Albertus gisteren toch voor te gaan. Helaas is het niet gelukt’, zegt Rosemarijn.

Haar vriendin en studiegenootje Roos van Egten (19) had meer geluk: zij is wel ingeloot. ‘Ik wist voor de KEI-week al dat ik lid wilde worden bij Albertus. In mijn tussenjaar ging ik met vrienden mee naar verschillende verenigingen en tijdens het lustrumfeestje van Albertus afgelopen zomer merkte ik: deze vereniging past echt bij mij. Ik vind het leuk dat mensen actief lid zijn en raakte overtuigd.’

Maandag stond ze in de rij en had ze meteen geluk, want dinsdagochtend hoorde ze dat ze was ingeloot. ‘Dat was echt chill, die stress was gelijk weg voor mij’, zegt Roos. Rosemarijn is blij voor haar, ondanks dat ze zelf niet is binnengekomen. ‘Ik ging er zelf toch spontaan voor. Ik probeer het volgend jaar wel weer.’

Elke dag aanwezig

Tiebe Bult (18) gaat international business studeren en besloot tijdens de KEI-week dat hij bij Albertus wil. Maar hij had pech: om te kunnen worden ingeloot, moet je elke dag aanwezig zijn. ‘Woensdagavond was ik er voor het eerst, dus dat ging niet meer. Volgend jaar ga ik het dus maar opnieuw proberen’, zegt Tiebe terwijl hij zijn schouders ophaalt.

Tiebe Bult (links): ‘Ik ga het volgend jaar weer proberen.’

Zijn KEI-groepsgenoot Sam Hage (18), die bedrijfskunde gaat studeren, wist aan het begin van de week ook nog niet zeker of hij lid wilde worden bij een studentenvereniging, laat staan specifiek bij Albertus. Sterker nog, donderdagavond tijdens de Eat & Greet is hij voor het eerst bij Albertus aanwezig, behalve qua naam had hij nog niet eerder van de vereniging gehoord.

Ingeloot worden was dus ook voor hem sowieso geen optie geweest. ‘Maar ik ga wel in een Albertushuis wonen, vijf van mijn zeven huisgenoten zijn daar lid. Ik ga eerst kijken hoe mijn studie bevalt en ik denk dat ik na komend jaar wel een goed beeld van Albertus zal hebben.’

Mensen leren kennen

Of ze nou wel of niet lid zijn van hun droomvereniging, Roos en Rosemarijn gaan uit van een geweldige studententijd. ‘Sociale contacten, daar gaat het mij om. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb ook eerst voor Groningen gekozen en daarna pas voor mijn studie’, zegt Rosemarijn.

‘Ik heb bij mijn studententijd echt het beeld van het perfecte plaatje: veel leuke dingen doen met vrienden, leren om lekker zelfstandig te zijn en op kamers te wonen, mijn eigen ding te doen. En daarnaast natuurlijk ook nog een beetje studeren. Ik heb er heel veel zin in’, zegt Roos.

Lees ook:

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties