Giveaways van de KEI: wat je als student nodig hebt (of niet)   

Na twee magere coronajaren is de KEI-informatiemarkt weer helemaal terug. De verenigingen en clubs doen alles wat ze kunnen om nieuwe leden te werven en daar horen gratis spullen bij. Maar welk gadget is nou eigenlijk het leukste? 

Meest studentikoos

Plaktattoos, pizza en katoenen tasjes. Los van de bergen meuk, komen ook de meest hippe, handige en lekkere goodies voorbij op de KEI-markt. Na een wandeling langs de kraampjes kun je in ieder geval een biertje openen met één van de ontelbare sleutelhangers alias flesopeners. En je kunt je laptop tijdens de hoorcolleges wel thuis laten, want die stapel aan balpennen moet ook gebruikt worden. 

Waarom de clubs nou precies aanstekers aanbieden, is niet helemaal duidelijk. De RUG wil immers rookvrij worden. Volgens The Sales Unit, een bedrijf dat zichzelf presenteert als face-to-facemarketeer, zijn ze dan ook vooral bedoeld om een pit op de kookplaat aan te zetten.

De JOVD, de jongerenafdeling van de VVD, heeft een bijzondere visie. Op de aansteker die zij weggeven staat: ‘Wij teren op liberalisme.’

Als er dan toch teer geïnhaleerd wordt, dan maar op een duurzame manier. Om te voorkomen dat studenten al die sigaretten op de grond gooien, biedt Handhaving van de gemeente Groningen kleine pocketasbakken aan, die je zo aan je broek kunt hangen. Geen biertje, maar een asbak voor onderweg – ideaal! 

De winnaar van het meest studentikoze gadget is studentenvereniging Dizkartes. Die geeft niet alleen shotglaasjes weg, maar ook sleutelhangers met een rietje. En niet zomaar één. Met dit speciale rietje kun je veel makkelijker een bak trekken: een rietadt. 

Handigste

Op kamers gaan is niet alleen leuk, het is ook een groot avontuur. Paps en mams komen niet meer even snel langs om een schilderij op te hangen of een moertje aan te draaien. En daar heeft Career Services van de RUG over nagedacht. 

Om je te helpen je eerste studiejaar te overleven, heeft die de multifunctionele survivaltool op de markt gebracht. Dit kleine ijzeren gereedschap bevat maar liefst elf tools, waaronder een schroevendraaier, mes en zaag.

Het is de vraag of studenten hiermee een bankje voor op het dakterras in elkaar kunnen timmeren, maar een boutje kunnen ze er wel mee vastdraaien. 

Veiligste 

Met die hittegolf van de afgelopen dagen is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Gelukkig zijn er verschillende kraampjes die zonnebrand en zonnebrillen weggeven. Of die laatste echt fashionable zijn is de vraag, maar ze beschermen wel je ogen. 

En studenten hoeven zich ook geen zorgen te maken over hun gehoor. Probeer je te studeren, maar word je de hele tijd afgeleid door die kauwgom kauwende student (die hij overigens ook op de KEI-markt heeft gekregen)? Dan doe je gewoon de oordopjes in van UniPartners of van de Universiteitsbibliotheek.

Maar studeren in Groningen gaat natuurlijk om meer dan alleen in de boeken zitten. Daarom geeft Huisartsenpraktijk Radesingel ook oordopjes weg; voor ‘tijdens feestjes’, zoals geschreven staat op het bijbehorende papiertje.

Helaas kent het studentenleven nog veel meer gevaren. Om een walk of shame naar de GGD te voorkomen, zijn er genoeg clubs die condooms weggeven. De Groningse Studentenbond (GSb) bijvoorbeeld, die haar condooms bedrukte met: ‘Wij maken ons HARD voor studenten.’

Toch heeft DWARS, de jongeren van GroenLinks, het meeste veilige gadget. Zij geven condooms weg waarvan je zelf je eigen beflapje kan maken. 

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties