Alexia van Oranje zet traditie voort en meldt zich aan voor studie aan de RUG

Alexia van Oranje, de tweede dochter (18) van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, heeft zich aangemeld voor een studie aan de RUG.

Dat meldt Dagblad van het Noorden. De universiteit bevestigt de aanmelding, maar zegt ook dat het niet betekent dat Alexia (geboren op 26 juni 2005) daadwerkelijk naar Groningen komt. Het kan zijn dat ze zich bij meerdere universiteiten heeft gemeld en voor een studie elders kiest.

Dagblad van het Noorden kwam de aanmelding op het spoor door een mailadres in het adressenbestand van de RUG dat alleen van de prinses kon zijn. Dat zou een fout zijn geweest van de uni, zegt de krant; het was niet de bedoeling dat dit mailadres in de database bleef staan.

Café Soestdijk

Wat Alexia gaat studeren als ze naar Groningen komt, is onbekend. De RUG en Groningen hebben een traditie als het gaat om studerende prinsen en prinsessen. Prinses Christina (pedagogiek), prins Maurits (economie) en prins Bernhard jr. (eveneens economie) gingen haar voor.

Tijdens zijn werk achter de bar in café Soestdijk in de Groningse binnenstad leerde Maurits bovendien student bedrijfskunde Marilène van den Broek kennen – nu zijn vrouw. Prinses Marilène is nog verbonden aan de RUG als lid van het college van alumni.

Engels

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties