Youp wil Blauwe Engel terug

Cabaretier Youp van ’t Hek wil kroeg De Blauwe Engel terug. Hij vindt de naam ‘Het Vaatje’ te burgerlijk.
Door Peter Keizer

Dat schrijft de cabaretier en columnist, die zijn liefde voor Groningen in zijn optredens niet onder stoelen of banken steekt, in de VARAgids. ‘Er ging echt een schok door mijn hele crew toen we deze naamsverandering constateerden’, schrijft Van ’t Hek.

Eind vorig jaar verdwenen de bekende blauwe neonletters met de naam De Blauwe Engel van het feestcafé. Het pand werd na veertig jaar overgenomen en omgedoopt tot café ‘t Vaatje, vernoemd naar de kroeg die eigenaar Jeroen de Vries jarenlang in de Poelestraat had.

‘Mag niet straffeloos’

Van ’t Hek vindt het maar niks. ‘De Blauwe Engel, een monument met zo’n rijke historie, mag je niet straffeloos omdopen en zeker niet tot Het Vaatje!’, zegt hij. ‘Ik sommeer de eigenaar van de historische kelder dan ook deze vergissing onmiddellijk terug te draaien. Hij schijnt de neonletters van De Blauwe Engel nog te hebben.’

De cabaretier biedt zelf aan de heropening te doen. ‘En zal dan nog één keer met de hele kroeg Niemand weet hoe laat het is lallen. Ik kan niet wachten.’

De eigenaar van de kroeg wil de naam van ’t Vaatje niet veranderen, maar hij nodigt Van ’t Hek via Twitter wel uit om de oude neonletters van De Blauwe Engel te onthullen, als hij het bord ‘een mooi plekje in ’t nieuwe Vaatje’ geeft.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties