Word jij de nieuwe student-auteur van Nederland?

Winnaar mag boek schrijven

Word jij de nieuwe student-auteur van Nederland?

Wie wil het niet, een boek schrijven dat straks overal in de winkel ligt? UKrant en vijftien andere bladen van universiteiten en hogescholen houden een nationale schrijfwedstrijd voor studenten, samen met het literair agentschap Sebes & Bisseling.
Door Rob Siebelink
3 oktober om 13:10 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:29 uur.
oktober 3 at 13:10 PM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:29 PM.

Hoe werkt het? Je hoeft niet meteen een complete roman in te leveren, maar alleen de eerste twee hoofdstukken (een afgerond kort verhaal mag ook), plus een korte uitleg van maximaal een A4’tje waarin je aangeeft waar het boek over gaat en waarom jouw roman het waard is om uit te geven.

Een jury van UKrant zal alle inzendingen beoordelen. Die bestaat uit Mariëtte Zweers (docent aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en auteur van de literaire thrillers Mama is hier en Maakbaar), universitair docent moderne letterkunde Janneke Weijermars (Faculteit der Letteren), student en boekengek Jaap Twiest, een vertegenwoordiger van literair agent Sebes & Bisseling en UKrant-hoofdredacteur Rob Siebelink.

Landelijke finale

Zestien universiteits- en hogeschoolbladen (aangesloten bij de Kring van Hoofdredacteuren Hoger Onderwijs Media) doen aan de wedstrijd mee, die voor 1 maart 2020 elk een eigen winnaar kiezen. De plaatselijke winnaars gaan door naar de landelijke finale en krijgen een workshop van Sebes & Bisseling om hun boekidee verder vorm te geven.

Na die ronde bekijkt een landelijke jury de voorstellen en wordt er één winnaar gekozen. Die krijgt ondersteuning bij het afmaken van de roman en het vinden van de meest geschikte uitgever. Bij de literair agent is de kans op het vinden van een uitgever groot.

Insturen

Heb jij literaire ambities en wil je deze kans niet laten lopen? Zorg dan dat je korte verhaal of de eerste twee hoofdstukken van je roman voor 1 februari 2020 op de redactie binnen is. Let op, je moet óók een synopsis van je boek aanleveren en de reden waarom jij vindt dat jouw boek het publiceren waard is.

Je kunt de inzending per mail sturen naar Rob Siebelink, hoofdredacteur UKrant (r.siebelink@rug.nl) onder vermelding van schrijfwedstrijd.

Van manuscript naar boek

Het literair agentschap Sebes & Bisseling werkt voor Nederlandse schrijvers zoals Murat Isak, Manon Uphoff, Clairy Polak en Arjen Lubach. Het werkt samen met auteurs om de best mogelijke versie van een manuscript bij uitgevers aan te kunnen bieden. Ook helpen ze auteurs bij het krijgen van een zo goed mogelijk voorschot en helpen ze met administratieve zaken en het regelen van lezingen.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties