UKrant zoekt student-redacteuren en een student-fotograaf (NL en international)

For English click here

Wij zoeken een student-fotograaf

Heb je interesse in (journalistieke) fotografie? Dan is dit iets voor jou: de redactie van UKrant is op zoek naar een student-fotograaf.

Wat ga je doen?
Je krijgt enkele keren per maand een foto-opdracht. Dat kan van alles zijn: een evenement of nieuwsgebeurtenis vastleggen, een portret maken of een thematische serie.

Wat krijg je ervoor terug?
Je gaat werken in een dynamisch team en leert de fijne kneepjes van journalistieke (nieuws)fotografie. Je leert de universiteit en de mensen die er studeren en werken op een heel andere manier kennen. Niet onbelangrijk: je doet het niet voor niets. Je krijgt een leuke vergoeding.

Wat verwachten we van je?
Je bent creatief, je kunt ‘spelen met licht’. Je bent vaardig met de camera en fotobewerkingsprogramma’s hebben geen geheimen voor je. Je hebt gevoel voor timing, je bent niet bang, je durft op mensen af te stappen om ‘die ene mooie plaat’ te maken.

Je neemt deel aan de redactievergaderingen om met de vaste redactie en student-redacteuren na te denken en te brainstormen over onderwerpen (en natuurlijk hoe die te verbeelden). Eigen ideeën worden zeer op prijs gesteld.

Interesse?
Stuur dan vóór maandag 6 mei 2024 per mail een motivatiebrief, een beknopte en relevante cv (we hoeven niet te weten dat je vijf jaar geleden kassamedewerker was) en fotowerk waar je trots op bent naar redactie@ukrant.nl onder vermelding van ‘student-fotograaf’. Wij nemen dan snel contact met je op.

Wij zoeken student-redacteuren

Ben je nieuwsgierig? Vind je schrijven leuk? Sta je middenin het studentenleven? Dan is werken voor UKrant iets voor jou.

Wij zijn op zoek naar studenten die op regelmatige basis nieuws- en achtergrondverhalen willen schrijven over de RUG en het studentenleven in Groningen.

Wat we van je verwachten?
Enthousiasme vooral. En natuurlijk affiniteit met nieuws en schrijven, evenals een ‘antenne’ voor leuke en boeiende verhalen. Journalistieke ervaring is geen voorwaarde, wel een pre. We gaan er ook vanuit dat je tijd voor ons hebt, ongeveer een dagdeel per week.

Wat je van ons mag verwachten?
Je maakt deel uit van een leuk, gezellig en dynamisch team van student-redacteuren, videomakers, fotografen, freelancers en vaste redacteuren. We zorgen ervoor dat je je schrijfkwaliteiten verder kunt ontwikkelen. Niet onbelangrijk: je doet het niet voor niets, er staat een leuke vergoeding tegenover.

Heb je interesse?
Stuur dan vóór maandag 6 mei 2024 per mail een motivatiebrief, een beknopte en relevante cv (we hoeven niet te weten dat je vijf jaar geleden kassamedewerker was) en eventueel eerder geschreven journalistieke verhalen naar redactie@ukrant.nl onder vermelding van ‘student-redacteur’. Wij nemen dan snel contact met je op.

Engels